FAQ

Waarom kies ik voor MyQb?

Omdat bouwen beter kan. Circulariteit, verantwoord en duurzaam (her)gebruik van grondstoffen en energie worden steeds belangrijker. Zonder daarbij het comfort en de kwaliteit – waar we aan gewend zijn – uit het oog te verliezen. MyQb is daarin geslaagd. 

Op basis van het MyQb-concept hebben wij stijlvolle en flexibele ruimtes ontworpen om in te wonen, werken of zorgen. 

Wat kost een MyQb? 

MyQb is ontwikkeld om een leven lang van te genieten, met minimale afschrijving, gebruiks- en onderhoudskosten. Hierbij spelen kwaliteit en duurzaamheid van materialen een belangrijke rol.

Een MyQb is helemaal compleet en klaar voor gebruik. Het transport, het energiedak (zonnepanelen), de installaties (keuken, badkamer, vloerverwarming etc.) en het afmonteren zijn onderdeel van onze vaste prijzen.

Toch is er al een complete MyQb vanaf €69.000,- (Excl. BTW).

Elke MyQb voldoet aan het bouwbesluit voor permanente bouw. Hiermee is de HomeQb en CareQb een invulling voor permanente huisvesting en een verantwoord alternatief voor traditionele bouw. Bekijk hier de HomeQb en CareQb modellen.

Welke kosten zijn niet in de prijs van een MyQb opgenomen?

MyQb is graag compleet en direct duidelijk, zodat je weet waar je aan toe bent. Daarom zijn alle kosten die wij op voorhand goed kunnen inschatten in onze prijzen opgenomen. Zelfs het transport is daarin meegenomen. Kosten voor de inrichting, de aansluitingen op de door jouw gewenste locatie en eventuele kosten voor vergunning verschillen echter per locatie en zijn daarom niet in de prijs opgenomen.

Wij informeren je graag over de prijzen van onze verschillende MyQb’s, klaar voor gebruik.

Met welke werkzaamheden en voorbereiding moet ik rekening houden?

MyQb ontzorgt! Elke situatie en locatie is anders en daarom helpen wij je graag. Daarnaast vereisen de verschillende MyQb-types verschillende voorbereidingen. Voor het plaatsen van een MyQb, adviseren wij rekening te houden met de volgende voorbereidingen:

  • Omgevingsvergunning (hoewel dit niet in alle gevallen noodzakelijk is, adviseren wij om dit zorgvuldig uit te zoeken).
  • De locatie van de MyQb moet worden voorbereid, bestaande uit grondwerk, aanleggen flexibele fundering, aanleggen leidingwerk (voor water, afvoer en elektriciteit) en een aanleggen internetaansluiting.
  • Aansluiten van de MyQb op water, elektriciteit, riolering en internet.
  • En eventueel het inrichten van de buitenruimte.

Eenmaal aangesloten is uw MyQb klaar voor gebruik.

Wij voorzien je graag tijdig van alle nodige informatie. Ook is het mogelijk – wanneer je dat wenst – dat wij de voorbereidende werkzaamheden voor je organiseren. Mocht je hierover vragen hebben, neem dan gerust contact met ons.

Hoe zit het met de garanties?

MyQb wordt gemaakt om een leven lang mee te gaan. Kwaliteit en duurzaamheid zijn onderdeel van ons DNA. Een MyQb bestaat uit verschillende componenten met een eigen levensduur en daarbij behorende garantie. Details van onze garanties, vind je terug in onze leveringsvoorwaarden. Heb je vragen of zijn er onduidelijkheden tijdens het realiseren, leveren en of plaatsen van jouw MyQb? Dan lossen we dat graag samen met jou op.

Hoe zit het met de (omgevings)vergunning?

Hoewel een (omgevings)vergunning voor MyQb niet in alle gevallen noodzakelijk is, adviseren wij om dit tijdig en zorgvuldig uit te zoeken. Natuurlijk kunnen wij jou hierbij helpen. Neem daarvoor gerust contact met ons op.

Wat is de levertijd?

Elke MyQb wordt in Nederland geproduceerd. Door lokaal te produceren en dankzij de korte communicatielijnen met onze leveranciers, zijn wij flexibel in het leveren van jouw MyQb. Dit doen wij uiteraard in direct overleg met jou, zodat je op het door jou gewenste moment gebruik kunt maken van jouw HomeQb, CareQb of WorkQb.

Wanneer je meer wilt weten over actuele levermogelijkheden, neem dan gerust contact met ons op en kijk alvast welk type MyQb het beste bij jouw wensen past.

Hoe lang is de bouwtijd op locatie?

Een MyQb wordt in één dag geplaatst! Voorafgaand dient de locatie te worden voorbereid. Hier lees je meer daarover: (Met welke werkzaamheden en voorbereiding moet ik rekening houden?).

Heb je verder nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Wat is total cost of ownership?

MyQb is ontwikkeld om de gebruikskosten zo laag mogelijk te houden (dus ook de minder voor de hand liggende kosten zoals afschrijving, onderhoud, energiekosten e.d.).

Total Cost of Ownership (TCO) is een benaderingswijze waarbij, naast de stichtingskosten, ook gekeken wordt naar de financiële gevolgen van gemaakte keuzes in de ontwerpfase. We hebben verder rekening gehouden met de kosten voor het dagelijks gebruik van MyQb (kosten voor energie, schoonmaak onderhoud, bouwkundig onderhoud, beveiliging, bouwkundige aanpassingen, etc.).

Bron: https://www.ensie.nl/duurzaam/total-cost-of-ownership-tco

We komen graag met u in contact, mail of bel ons …

Jim

06 239 502 21

Robin

06 453 245 32

Tony

06 133 768 28